Založ si blog

Slovenský hokej. . .

Zmráka sa.. Výkon slovenských hokejistov proti USA nám ukázal reálnu tvár slovenského hokeja. Myslieť si, že zdoláme Američanov bolo skôr úbohé ako naivné. Je potrebné si uvedomiť, že Tomáš Tatár je len druhým kvalitným produktom, ktorý vyrástol na Slovensku. Tým prvým bol Marián Gáborik, no ten sa dostal do pozície nechceného hráča NHL (vysoký plat, časté zranenia). Ostatné nádeje nášho hokejového týmu vyrastali v zahraničí (Cehlárik, Jurčo, Pánik…). Asi najväčším talentom narodeným na Slovensku mal byť Patrik Koyš. Tri-štyri roky dozadu figuroval v zápisníku každého skauta na prvom mieste a mal sa stať jednotkou draftu NHL 2014. Kde sa stala chyba nechám na polemiku. Hokejisti, ktorí sú draftovaný klubmi NHL sa v posledných rokoch dajú spočítať na prstoch jednej ruke a bude ich ešte menej. Projekt  reprezentačnej “20“ a “18“ v našich klubových súťažiach hodnotím kladne, no očividne to nestačí.

 

Všetky veľké hokejové hviezdy Slovenska, či už to boli Bondra, Demitra, Pálffy a mnoho ďalších boli produktom ešte Československého hokeja. V blízkej dobe sa očakáva koniec reprezentačnej kariéry posledných mohykánov, či už je to Marián Hossa, Višňovský, Handzuš. Starších hráčov nemá kto nahradiť. Dokonca už v tomto výbere viacero hokejistov nespĺňa kvalitatívne požiadavky reprezentanta (Radivojevič, Jurčina, Marcel Hossa, Surový..) a dovolím si tvrdiť, že títo hráči ak by mali reprezentovať napr. Švajčiarsko tak by sa nezmestili do záverečnej nominácie. Slovenský fanúšik si musí uvedomiť, že dosiahnuť štvrťfinále bude pre Slovensko v budúcnosti veľký problém. Boj o medailu sa zmení na boj o zotrvanie v elitnej kategórii MS. Tak ako to je každoročne na MS u našich junioroch.

Je ťažké viniť trénera za nenominovanie hráčov, ktorí majú lepšiu formu ako olympionici (Šatan, Nagy..). Je to jeho rozhodnutie a je za to zodpovedný.  No keď sa človek zamyslí tak ani viac alternatív nebolo k dispozícii. Proste niet si z čoho vyberať. Slovan Bratislava, čo by mala byť zásobáreň pre našu reprezentáciu je len priemerným mužstvom v KHL. P.K.Subban a Duchene sa nezmestili do zostavy v prvom zápase kanadského týmu na OH. Museli ostať sedieť na tribúne. V našej zostave by boli lídrami. A ak by Kanada alebo Rusko nominovala svoje “B“ tímy určite by boli kvalitnejšie ako náš výber.

 

Ligový hokej sa na Slovensku momentálne hrá v 33 mestách. Vo väčšine z nich na amatérskej úrovni. Keď sa človek pozrie do kroniky ani sa mu nechce veriť, že sa ligový hokej niekedy hral aj v takých obciach ako Letanovce, Krakovany, Čachtice, Štrážske alebo Ludanice. Medzitým vymizli aj také mestá ako Levoča, či Kežmarok. Už od roku 2000 stále počúvame od predstaviteľov SZĽH ako sa začnú stavať na Slovensku hokejové štadióny, ako sa začne podporovať mládež. No ostalo pri prázdnych slovách. Sme minimálne desať rokov pozadu. Dobehli nás také mužstvá ako Dánsko, Nórsko, Bielorusko. Nebudem prekvapený ak v blízkej budúcnosti odídu Piešťany do rakúskej ligy a naše mužstvá budú súperiť s poľskými, či maďarskými mužstvami. Každá ryba smrdí od hlavy. Je načase dať si dole ružové okuliare a otvoriť oči. Ináč sa ani nekvalifikujeme na OH.

 

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1741x
Priemerná čítanosť článkov: 1741x

Autor blogu

Kategórie

Archív